Next_level_groot
pensioenadvies 070 7 62 02 00
Header_eyes

nieuws

AFKOOPSOM PENSIOEN EIGEN BEHEER VALT BUITEN GEMEENSCHAP VAN GOEDEREN

Een afkoopsom van pensioen behoort tot het privé vermogen van de in gemeenschap van goederen gehuwde werknemer, zo oordeelde de Hoge Raad op 13 juli 2018. Dit kan zich uitstrekken tot de DGA's die hun pensioen in eigen beheer hebben afgekocht.
Door Next Level om 12:27
lees meer

GEDOE RONDOM EXTERN VERZEKERD PENSIOEN EIGEN BEHEER

Onlangs heeft het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen (CAP) van de belastingdienst een nieuw vraag en antwoordbesluit gepubliceerd over het afschaffen van het pensioen in eigen beheer. Dit besluit levert de DGA's met een deels extern verzekerd pensioen veel extra gedoe op...
Door Next Level om 08:47
lees meer

UITSTEL AFSCHAFFEN PEB STORM IN EEN GLAS WATER?

Door een indexatiekwestie is stemming over het wetsvoorstel tot uitfasering van het pensioen in eigen beheer tot nader order uitgesteld. Volgens enkele deskundigen zou een pensioenstrop dreigen, zo was onlangs te lezen in de Telegraaf.
Door Next Level om 16:27
lees meer

AFSCHAFFEN PENSIOEN EIGEN BEHEER VAN DE BAAN??

Wiebes vraagt op 20 december 2016 om uitstel van de stemming in de eerste kamer over het wetsvoorstel uitfasering pensioen in eigen beheer. De reden hiervan is dat er onduidelijkheid bestaat over wanneer indexatielasten als fiscale aftrekpost worden genomen. Dit kan mogelijk tot enorme fiscale aftrekposten leiden.
Door Next Level om 12:16
lees meer

UPDATE AFSCHAFFEN PENSIOEN EIGEN BEHEER

Op 25 oktober 2016 zijn de antwoorden gepubliceerd op de vragen uit de tweede kamer naar aanleiding van het wetsvoorstel uitfaseren pensioen in eigen beheer. Per 1 januari 2017 zal geen pensioen in eigen beheer meer opgebouwd kunnen worden. Bestaande rechten blijven bestaan.
Door Next Level om 07:14
lees meer